Stiri Lupa GPS

Noutati despre ofertele LUPA GPS

Probleme de functionare la satelitii GPS

6 Aprilie 2019


Daca folositi un sistem GPS in viata de zi cu zi, atunci ar fi bine sa fiti foarte atenti, pentru ca maine unele dintre aceste dispozitive vor avea probleme de functionare care v-ar putea “scoate peri albi”. Problema vine de la satelitii care sunt folositi pentru sistemele GPS actuale in vederea localizarii pe planeta, acestia avand un software care maine, la ora 19:59 si-ar putea reseta complet data, revenind la anul 1999, ceea ce nimeni nu-si doreste sa se intample.

Satelitii folositi pentru aceste sisteme au memorie interna suficienta pentru a “numara” doar 1024 de saptamani, iar maine seara la ora 19:59 se va implini acest numar, asa ca multe module ar putea avea data resetata. Satelitii ar urma sa isi reseteze numaratoarea saptamanilor maine seara la ora 19:59, iar de aici ar putea veni marea problema, iar asta pentru ca modulele GPS de pe pamant ar trebui sa fie afectate de aceasta resetare, unele preluand data actualizata de la sateliti.

Satelitii au trecut deja printr-o resetare in anul 1999, cand nu erau totusi chiar atat de multe module de geolocalizare in folosita, iar americanii spera ca acum lucrurile sa functioneze la fel de bine. 4 miliarde de module GPS sunt folosite in momentul de fata la nivel global, nu toate dintre ele cu software capabil sa treca peste aceasta problema, unele unitati testate de catre US Air Force, sau Homeland Security, avand probleme serioase de functionare.


Citeste articolul integral pe: iDevice